WIKI

Algemeen door: Geef uw reactie

wikipediaWiki is de afkorting voor WikipediA. Het is een gemeenschapsproject met als doel in elke taal vanuit een neutraal standpunt een vrije encyclopedie op het web te creëren. Wikipedia is gratis en kan ook zonder in te loggen gebruikt worden om informatie te zoeken, toe te voegen of te bewerken. Hierdoor kan Wikipedia geen garantie geven over de juistheid van de aanwezige informatie. De Nederlandstalige Wikipedia telt momenteel meer dan 88.000 artikelen.

Een van deze artikelen gaat over ons vakgebied, de fysiotherapie. Als u wilt zien wat er tot nu toe in deze encyclopedie over uw vak staat geschreven, moet u hier beslist een kijkje nemen.

Het leuke van de encyclopedie is dat iedereen het artikel kan aanvullen of corrigeren. Het artikel over fysiotherapie is nog bijzonder kort, er valt veel meer over ons vak te schrijven.

We hebben genoeg “domeindeskundigen” om dit artikel op een fatsoenlijke manier aan te vullen en te laten corrigeren. Laten we de handschoen oppakken om collectief dit artikel aan te vullen en zo nodig te corrigeren.

Bent u niet zo’n schrijver, werp dan toch regelmatig een blik op het artikel over fysiotherapie. U kunt dan de regelmatige aanpasingen aanschouwen.
Deze encyclopedie kunt u natuurlijk ook raadplegen als u zelf om informatie verlegen zit.

Een wiki wordt ook wel een Wikiwiki genoemd. “Wiki wiki” betekent “snel” in het Hawaiiaans.

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen