Het vrije-loop-gedachtengoed van 2 hoge heren

Algemeen door: Geef uw reactie

Zoals u wellicht niet zult weten houden Gerrit en Hans hun informele gedachtenwisselingen frequent op lokatie van de herentoiletten ten Parlemente. Niet alleen laten deze illustere heren ter plaatse hun natuurlijke noodzakelijkheden de vrije loop; dit geldt soms
zelfs in nog sterkere mate voor beider gedachtengangen.

Gespeend van elke tijdnood, welke mogelijk mede wordt bepaald door enig begin van hypertrofie van een kastanjevormig lichaamsdeel, lozen de heren ook hun ergernissen welke vooral, buiten deze hol klinkende marmerbetegelde ruimte, nimmer aan het daglicht mogen geraken. Dreutelend, zowel langs onder als boven, beklagen zij zich, ongestoord en des mensen eigen, over wat zij allemaal van het journaille en oververwende volk te dulden hebben.

Hieronder hun conversatie.

Wat was dat nou weer laatst met die 90% angst voor chaos met jouw Entsorgungsgesetz”, hahahahaha?

Nou, G, onder ons gezegd werd ikzelf ook gepollt op mijn geheime nummer.

En….heb je gevraagd vanwaar ze je nummer kenden?

Nou, ik heb mijn nummer pás laten veranderen omdat die rode haan Oudkerk het gehackt had…….

Hahahahaha, je kreeg wat veel calls van de SOA club hahahaha?

Zoiets ja, maar het was toch ook een nog onbekende ervaring in mijn leven. Enfin dat nieuwe nummer heeft ook iets raars. Die juffrouw noemde me enkele keren tokkie.

TOKKIE….? hahahahahaha, KPN heeft je genaaid met het afgesloten nummer van de Tokkies hahahahahaha.

Nooit van gehoord G, zullen wel niet verzekerd zijn, anders wist ik het wel. Enfin we moeten dat nieuwsbericht over die chaosangst ontkrachten.

Heel goed Hans: ontkrachten. En niet zoals vroeger meteen de wet intrekken of afzwakken. Dit land is van ons, wij zijn de Heren der Restauratie die alles en iedereen op zijn plek wijzen hahahahaha. Wat ga jij ze wijsmaken, want ik weet onderhand niet meer hoe jij nog iets bedenken kunt. Je lijkt steeds meer op die ski-diver Eddy the Weazle of zoiets hahahaha.

Je moet er in je gedachtengang vanuit gaan dat ze gelijk hebben G, dwz. het wórdt een chaos; ik heb trouwens in die telefoon- enquete met JA geantwoord…dus vóór chaos.

Je bent al net zo chaotisch als de Tokkies hahahaha. Maar kom op met je sinistere gedachten Hansopje.

Heel simpel, zoals altijd: DOORDRAMMEN. Gewoon ontkennen dat er chaos komt, dat alles goed doordacht en doorgerekend is; dat de belastingdienst toch zeker een betrouwbaar instrument van Staat is; dat de voorlichtingscampagne op volle toeren draait; dat de ouden van dagen het door hun kinderen moeten laten uitleggen; dat de Toeslagformulieren al verwerkt zijn en dus het bewijs zijn dat alles op schema ligt; dat de Zorgverzekeraars de zorgverleners onder contract brengen, zodat die geen misbruik maken van de nieuwe situatie, kortom dat de mensen vertrouwen moeten hebben in deze regering. En over een jaar zeggen we dat de nieuwe Zorgwet meer tijd nodig heeft, waarbij de zorgverleners de schuldigen zijn, omdat ze frauderen en de verzekerden vals geinformeerd hebben.

Goed, goed, en als dat niet voldoende blijkt te zijn zeg je er nog bij dat het moet omdat het moet. Vroeger moesten ze trouwen, tegenwoordig moeten ze hun stemgedrag berouwen hahahahaha.

Inderdaad G, net als in die laatste roman van Saramago, daar stemde 84% blanco.

En wat gebeurde er toen?

Totale chaos….. voornamelijk bestuurlijk.

Hmm, moet je me toch eens lenen dat boek Hans, kopen is me te duur……..

Dit alles gezegd hebbende knikten de beide heren gelijktijdig door hunner knieen, waardoor in een handbeweging alles wat zijn doel gediend had gefatsoeneerd werd. Aan de wasbak werden de gebitten schaapachtig geinspecteerd op composteerbare resttoestanden, waarbij gelijktijdig, en merendeels dit als doel hebbende, de handen in onvertogen onschuld gewassen.
Met een lichte frons peilt Gerrit door de spiegel de blijkbaar pas bijgekleurde böhmische haardos van Hans:

Waar heb je dat Paardenkastanjekleurtje vandaan Hans, hahahahaha……………

Een reactie op “Het vrije-loop-gedachtengoed van 2 hoge heren”

  1. Calimero zegt:

    Werkelijk een knap staaltje van vermaak!
    Geweldig Harry!!

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen