Uitgelicht: “De actualiteit achterhaald”

Algemeen door: Geef uw reactie

Gelezen in het wijkblad Het Haagse Hopje van vorige week een zeer persoonlijk interview met minister Hans Hoogervorst.
Dit interview is nu opeens uiterst actueel naar aanleiding van zijn uitlatingen in het AD betreffende zijn oprispingen over onzin en overbodigheid van aanvullende verzekeringen in het nieuwe zorgstelsel.

Een selectie uit het interview met een mysterieus slotakkoord.

Hopje: Meneer Hoogervorst u ziet er erg gezond uit. Geldt dat ook voor uw Zorgwet?
HH: Ja, die is springlevend en gaat voor iedereen grote veranderingen brengen.

Hopje: U bedoelt dat iedereen er flink op achteruit gaat?
HH: Dat is niet de bedoeling; u weet als het falikant misgaat neem ik de achterdeur. Maar zonder gekheid, de mensen moeten wel beseffen dat ze alle mogelijkheden krijgen om zich gedegen te verzekeren. Ikzelf kan u nu al vertellen dat ik een toppolis heb afgesloten met complete aanvullende verzekering en dito tandarts.

Hopje: Dat is dan fijn voor u, maar u kunt het dan ook wel missen? Velen lijden onder uw juk?
HH: Nou missen, ik ben een idealist die dit allemaal ten uitvoer brengt om het zinkende schip dat Nederland heet voor een wisse ondergang te behoeden. Ik zou in het bedrijfsleven een veelvoud kunnen verdienen van hetgeen ik nu toucheer. Men zit echt in die kringen op mij te wachten. Kijk eens naar Schröder in Duitsland. Krijgt schitterende posten aangedragen. En waarom? Drammen en nog eens drammen. Merkel kijkt er nou nog scheel van.

Hopje: Ha, ha, ha…
HH: Ja grappig he? Dat soort grappen onderhoud ik graag met Gerrit Zalm. Never a dull moment.

Hopje: U hebt nogal wat ruzies met de Fysiotherapeuten. Het lijkt wel een persoonlijke kwestie?
HH: Nee nee. Ik heb zelf vorig jaar een onwillige knie gehad en ben toen naar de Fysiotherapeut geweest. Bijzonder aardige man; vertelde meteen dat hij VVD stemde. Maar wat ik nou toch vreemd aan die man vond was dat hij na het onderzoek zei dat behandeling niet nodig was. Het zou vanzelf overgaan.

Hopje: Mogelijk was hij bang dat hij teveel behandelingen gaf of wilde hij zuinig overkomen.
HH: Ja potverdorie, wat heb ik daarmee te maken. Ik wil dat mijn klacht serieus genomen wordt. Ik ben toch niet voor niets aanvullend verzekerd; ik wil daar wat voor terug krijgen.

Hopje: Terug naar de realiteit. De Fysios vinden het nog steeds onterecht dat ze door u verbannen zijn naar de aanvullende verzekering. Ze achten hun maatschappelijk belang van hoge waarde gezien de enorme vraag naar aanvullende verzekeringen. In enquetes scoren ze onmiskenbaar hoog. Daar hebt u toch niet van terug?
HH: Mijn ambtenaren hebben uit onderzoeken en RCT’s geconcludeerd dat Fysiotherapie verwentherapie is. Dat zou mijn vrouw ook kunnen als ze mij al wilde verwennen. Hmmm.

Hopje: Maar men heeft ontdekt dat u alleen maar de negatieve RCT’s gebruikt hebt?
HH: Dat was de enige manier om mijn gelijk te halen. Er moest nu eenmaal via de zwakken in de Zorgketen bezuinigd worden.

Hopje: Op instigatie van Hans Wiegel zijn ze toen in de aanvullende verzekering wegbezuinigd?
HH: Ja, dat kon geen kwaad.

Hopje: Hoezo, dacht u dan dat ze dat niet zouden overleven?
HH: Nou in elk geval was de gedachte dat dit een flinke sanering zou genereren. Weg ermee.

Hopje: Dat is niet gebeurd; de bijverzekering van miljoenen nederlanders heeft uw ongelijk bewezen?
HH: Dat heeft de verzekeraars geen windeieren gelegd. Maar wat er nu gebeurt heb ik inderdaad niet ingecalculeerd cq. zeker niet gewild. Ik ben toch niet gek.

Hopje: U wilt er dus nog steeds vanaf, ik bedoel die toenemende druk op de aanvullende verzekeringen?
HH: Ja. Ik onderzoek de mogelijkheden om het volk te laten afzien van al die extra verzekeringen.

Hopje: Zoals?
HH: Is nog mijn geheimpje. Dat leest u de volgende week in het AD.

Een reactie op “Uitgelicht: “De actualiteit achterhaald””

  1. Luc zegt:

    Ha Ho
    Ha ha ha ha….;>)

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen