Always on speaking terms?

Algemeen door: Geef uw reactie

Heb ik me grandioos verkeken op de relatie tussen Hans en Bas?
Hans en Bas; weliswaar in de enige juiste alfabetische volgorde. Niet Bas en Hans.
En nu lees ik op Fysioforum/Volkskrant dat die 2 een onvermoede boys to boys verhouding hebben. De laatste alinea in dat stukje komt zo intrigerend op mij over dat ik hem wel 5 keer gelezen heb. Die prangende vraag heb ik ook altijd willen stellen. Hoe gaat een Fysiovoorzitter om met mensen die hem en ons het leven zuur maken en tegelijk nog partijgenoten zijn.
Je bent ook nog partijvoorzitter geweest, dus eigenlijk het baasje over deze lieden.

Tenzij het een erebaantje was ala Weissglas. Waarom heeft Bas het politieke geweld vaarwel gezegd? Normaal weet men dat van kekke politici. Maar Bas, neu.
Eigenlijk weten of onthouden we dat van geen enkele politieke voorzitter; ik vermoed dat ze in de praktijk alleen maar agenda’s en notulen mogen declameren. VVD’s grote egos zitten dan weldoorvoed, achteroverleunend in hun gecapittoneerde zetels hun cognacje te verwarmen en hun gedachten verbeiden bij de te slechten politieke muren. Hoofdschuddend probeer ik me zo’n vergadering voor de geest te halen met die doorgezakte, ruftende en boerende VVD clan.

Tja, was dus niks voor Bas. Tropenjaren in die Herenclubachtige, walmende, gelambriseerde ruimte waar alle geluiden zwaargedempt klinken door de dikke tapijten en tijgervellen met kop en opengesperde muil. En op de koop toe een Rudi Reindeer buste aan de wand.

Dus via een headhunter naar rustiger oorden? Weet ik ook al niet. Hoe het toenmalige ietwat wazige bestuurskoppel Cees & Kees met Bas rond de tafel zijn geraakt is nu nog 23 jaar beroepsgeheim. Wetende dat we het verdraaid moeilijk gingen krijgen met de uitdijende VVD macht op strategische departementen zoals VWS en daarmee samenhangende overkoepelende instanties dacht men mischien: kom laten we iemand nemen die, behalve dat hij toevallig vrij komt, de contacten heeft. Dat is heel normaal in politiek en bedrijfsleven. En altijd zeggen die gaande politici dan dat het tijd was om de scepter over te geven, dat het tropenjaren waren.
Ze zeggen nooit: ik ga innen. Ze worden geen voorzitter van een postzegelclub of lokale duivenvereniging. Dat zou nog eens freewheelen zijn. Hele eerzame bezigheid trouwens hoor.

Nee, het wordt altijd een burgemeesterpost boven de 80.000 inwoners, een voorzitterschap van een koepel, concern, universiteit en noem maar op. Het moet blijkbaar aansluiten bij de vorige positie qua aansprekendheid. Maar ook de onkostenvergoeding schijnt aantrekkelijk te zijn. Ook een motief dus. Ik ben het er best mee eens dat deze mensen gezien hun potentie in de politiek te laag ingeschaald worden. En dat men “misbruik” maakt van het politieke ambt om een concern binnen te komen omdat men de contacten heeft….soit.
Dat is zelfs geen publiek geheim meer.
Waarom ging Bas niet naar Shell of PCM? Mmm. Dat weten we nú wel. To less a beast.

Maar nu komt het; ik vind dus helemaal niet dat Bas met Hans dikke mik is. Hij stelt dat ook enigszins beschmuikt in zijn natural born honesty: iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid.
Daar had achter gemoeten: …..en zij de macht.

In VVD kringen heerst de gekunstelde vriendschap; ratracers zijn het. Ben je te aardig
dan wordt je voorzitter of penningmeester. Lijkenpikkers zijn het; het slechte komt daar bovendrijven, gecamouffleerd door streepjespakken met vestjes en pokerfaces. En dan kun je de mitrailleur er zo bijdenken. Wiegel is ettelijke keren door Opland gekarikaturiseerd als Al Capone, inclusief drupneus; een gevaarlijke whizkid met babyface.

In het keiharde zakelijk milieu kun je geen stapje terug doen en ook nog iets verwachten van: Toe Hans. Het is hetzelfde als je voet in de muil van dat tijgervloerkleed steken en dan verwachten dat ie niet bijt. Zeker als het een VVD tijger is.

Bas is dus een heel goede voorzitter, maar als hij juist géén VVD achtergrond had gehad, had hij als voorzitter van onze Deegkneedclub, zonder géne, zonder ancien-doctrine, dus onbevangen en zonder belast te zijn onze strijd en belangen kunnen bevechten; om aldus niet met judaskussen geconfronteerd te worden.
Nu moeten we maar wachten tot de VVD eruit geknikkerd wordt en Hans geen voorzitter wordt van ZN. ’t Is ook altijd wat met die erfelijke belasting…………

Een reactie op “Always on speaking terms?”

  1. Hans Beuger zegt:

    Hoe kun je nu spreken over een onvermoede boys to boys relatie? Als je het beleid van het KNGF en dat van Bas Eenhoorn in het bijzonder bekijkt, dan ligt het er toch duimendik bovenop, dat hier een spel gespeeld wordt, waarbij men elkaar de bal toespeelt. Dat dit over de ruggen van de fysiotherapeuten en de patienten wordt binnengehaald is toch voor iedereen duidelijk?
    Eurootje extra met een wurgcontract erbij en een torenhoge administratieve belasting. Geweldig onderhandelingsresultaat toch?
    Hans Beuger

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen