Afvallen met geluidsgolven

Algemeen door: Geef uw reactie

Volgens de Telegraaf is er een nieuwe spectaculaire manier van afvallen mogelijk geworden. Het lichaamsvet verdwijnt net als bij een liposuctie, maar de klant behoeft niet onder narcose en wordt niet geopereerd; Utrla Shape, afvallen met behulp van geluidsgolven.

De methode met ultrageluid werkt op vergelijkbare wijze als een niersteenvergruizer. De klant geeft aan op welke plaatsen hij of zij vet kwijt wil. Daarna wordt er op die plekken een apparaat in werking gezet dat ultrasoon geluid afgeeft. Die geluidsgolven maken vervolgens de onderhuidse vetbolletjes kapot. Die kapotgemaakte bolletjes, wel tot anderhalve liter per behandeling, verdwijnen via lever en de urinewegen op de natuurlijke manier. De hoeveelheid ‘weggezongen vet’ maakt gemiddeld zo’n zeven centimeter verschil in de omvang van de patiënt. Op de plaats waar het apparaat zijn werk heeft gedaan, komt het vet niet opnieuw terug. Het is pijnloos opgelost.

De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft tot dusverre geen negatieve berichten of klachten van klanten over de afslankmethode binnengekregen. De ultrasonore vetverwijdering mag alleen door een arts worden uitgevoerd.

5 reacties op “Afvallen met geluidsgolven”

 1. Thom Schambergen zegt:

  Zie ook : http://mgl.digi-dition.nl/daily/2007/1/26/MGL/HE/1/articles/artikel_DDL_1DA_20070126_91_534.php

 2. stroe013 zegt:

  Het is niet correct om te spreken van afvallen dmv ultrageluidsgolven. Als fysio interesseerde ik me voor de techniek erachter en heb een uitgebreid gesprek gehad met een arts van het Ultra Shape instituut. Allereerst wordt een bloedonderzoek gedaan om te kijken wat de reden voor de vetzucht zou kunnen zijn. Het bloedonderzoek wordt in Belgie uitgevoerd. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek wordt medicamenteus geprobeerd het lichaam in balans te brengen (wordt vergoed door enkele zorgverzekeraars) pas daarna worden enkele cm vetcellen aangepakt met de UltraShape.

 3. Nancy zegt:

  Da wil ik ook zon therapie 🙂

 4. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  “De Inspectie voor de Gezondheidszorg is een onderzoek begonnen naar een bedrijf dat een de afslankmethode aanbiedt waarmee je kan “afvallen door geluidsgolven”, aldus Gezondheid.blog.nl.

  Het onderzoek richt zich op het bedrijf Slimshapers die sinds een half jaar de afslankmethode met geluidsgolven aanbiedt. De afslankmethode werkt met ultrasone geluidsgolven die vetcellen vernietigen. De cellen worden uiteindelijk via de lever afgevoerd.

  De Inspectie wil weten of de methode doet wat hij belooft: vet verliezen. Ook wil de Inspectie weten of er gevaren aan verbonden zijn. Slimshapers zelf ziet de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Volgens het bedrijf is de methode volkomen veilig.

  Slimshapers heeft dit jaar al zo’n 250 behandelingen uitgevoerd. Een behandeling kost tussen de 600 en 900 euro per keer.”

  Bron: Gezonderworden.nl

 5. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  “Afvallen met geluidsgolven is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg vastgesteld naar aanleiding van een onderzoek.”

  Nu hopen dat het ook werkt.

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen