What the hell is this ?

Algemeen door: Geef uw reactie

De moeder van het meisje had een klacht ingediend over het onzedelijke gedrag van de man. Niet alleen moest haar dochter, die klachten over been, rug en nek had, al meteen haar beha uittrekken, maar ook zou de man minutenlang zijn handen op haar borsten hebben gelegd. Verder zouden haar billen zijn gemasseerd en zou hij haar vagina hebben aangeraakt.

Het meisje wist niet wat haar overkwam. Eerst dacht ze nog: ’Het is een fysiotherapeut, hij doet mij niets’, maar toen de string van haar lichaam werd getrokken was dat anders. ’What the hell is this’, had ze zich afgevraagd.

Tijdens de ondervraging van de fysiotherapeut werden de leden van het tuchtcollege niet veel wijzer over de meerwaarde van het ontkleden. Op de vraag of het laten uittrekken van een beha wel gepast is, zei de fysiotherapeut dat hij dat altijd liet doen. Het uittrekken van de string noemde hij een routinematige beweging, om de heupspieren goed te kunnen masseren. ,,Dat had ik achteraf eigenlijk niet moeten doen”, gaf hij toe.

De Almeerder ontkende seksuele bedoelingen te hebben gehad. ,,Het is heel beroerd dat het zo gegaan is. Maar het is gegaan zoals het gegaan is”, was alles wat hij erover kon zeggen. De man heeft 42 jaar als fysiotherapeut gewerkt, maar is medio vorig jaar gestopt. Of hij nog als behandelaar ingeschreven staat is hem niet bekend. Voor het afdoen van de klacht is dit niet van belang; het tuchtcollege kan toch besluiten de man een maatregel op te leggen. Er ligt over de kwestie ook nog een aangifte bij de politie. Uitspraak op 26 april.

Bron: Almere Vandaag

3 reacties op “What the hell is this ?”

 1. zurdo zegt:

  Wat ’n eikel. Dit soort praktijken brengt ons mooie vak in discrediet. Hier is geen enkel excuus voor. Levenslang schorsen.

 2. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  Update:

  De 69-jarige fysiotherapeut uit Almere mag drie maanden zijn beroep niet uitoefenen, omdat hij niet respectvol met de patiënt omging.

  Volgens het tuchtcollege heeft de Almeerder een grove en onnodige inbreuk op haar lichamelijke integriteit gemaakt.

 3. Peter van der Salm zegt:

  L.S.,

  Ik zal me niet inhoudelijk in deze discussie mengen. Het lijkt mij verstandig niet eerder over deze casus een mening weer te geven alvorens de gehele uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege te hebben gelezen.
  Ook dan is het nog van belang of tegen de uitspraak beroep is aangetekend.

  Met groeten, Peter van der Salm.

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen