Hands off therapie

Algemeen door: Geef uw reactie

Dit is Alexander Lammers van Toorenburg. Hij is geen fysiotherapeut maar doet wel reiki, osteopatie, reflexologie, kinesiologie, integra, N.E.I. en nog wat andere natuurlijke therapieën. Nu staat Alexander hier omdat hij een trucje met kan waarvan hij zelf nog niet helemaal overtuigd is of het nu een wonder is of wat anders. In het onderstaande filmpje demonstreert hij hoe hij zijn cliënten, zonder aan te raken en in een seconde, compleet en voor de rest van hun leven rechtzet.

Deze opmerkelijke resultaten zijn inmiddels al door verschillende doktoren en fysiotherapeuten onderzocht. Als u een verklaring heeft, mag u reageren.

Wanneer u interesse heeft in een snellere behandelmethode dan insteloefeningen, Mensendieck of Cesartherapie: Alexander is werkzaam op het zonovergoten Lanzarote en spreekt prima Nederlands, Duits en Engels.

Update: Het werkt echter alleen met de extremiteiten, er is nog geen methode om een scoliose te behandelen.

18 reacties op “Hands off therapie”

 1. Francis zegt:

  De vraag is natuurlijk nu: welke klacht heeft hij eigenlijk behandeld?
  Wat hij met de verkorte stand van het linker deel van de romp heeft gedaan (anders waren niet zowel de linker arm als het linker been functioneel korter) valt niet te beoordelen. Op zich echter hoeft zo’n standsverschil geen klachten te geven.
  Wèl belangrijk is waarvoor deze patiënte kwam en van welke klacht zij nu is genezen.

 2. Francis zegt:

  Niet uit te vlakken is dat deze man, werkzaam op het Canarische eiland Lanzarote, gebruik maakt van (wat heet) de Neuro Emotionele Integratie.
  Deze methode is bedacht door Roy Martina, je weet wel, die arts die bij de reclames van Tineke de Nooy, optrad als “deskundige” om de “Biostabil” aan te prijzen.
  Deze reclame is herhaalde malen door de reclamecodecommissie afgeserveerd, o.a. door de opmerkingen van Roy Martina dat (volwassen!) mensen de hanger moesten hangen ter hoogte van de zwezerik (!) en dat uit “ontzettend goed onderzoek o.a. uit Japan gebleken is dat er een categorie mensen is, die niet kan genezen zonder magneten”.
  Voor beiden werd hij op de vingers getikt: enerzijds omdat op volwassen leeftijd die zwezerik er feitelijk niet meer is en anderzijds omdat dat “ontzettend goede” onderzoek niet kon worden overlegd.
  Al met al reden erg kritisch te zijn over deze behandeling. Een goocheltrucje als reclame voor zijn therapiecentrum is gauw gefikst.

 3. Thom Schambergen zegt:

  Ik heb het vandaag ook gedaan !! Ging achter de patient staan, trok net iets harder aan zijn rechter arm, keek een beetje scheef, hield de stok iets scheef en warempel, er klopte helemaal niets van deze patient…..vervolgens mijn medicijndans om de totempaal gedaan, de patient weer netjes rechtgezet en…….het was een wonder. Alles weer recht…..

  Kortom, jij en ik kunnen dit ook, zolang ik niet zelf de voor en nameting mag doen geloof ik hier geen snars van. Maar eerlijk is eerlijk, deze man verdient meer dan ik en heeft een veel mooiere werkomgeving dan ik….ergens doe ik dus toch iets fout….

  Vriendelijke groet,
  Thom

 4. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  @Thom: Hij vraagt 50 Euro per uur (therapieduur ca. 2 uur) zie http://www.creative-lava.com/de/preise.htm dat is toch niet meer dan jij vraagt?

 5. Huub zegt:

  Qua kosten is het inderdaad niet echt veel, maar hij doet er ook niks voor. De enige zweetdruppel die bij hem zal verschijnen is als de airco kapot gaat. Blijft natuurlijk de vraag wat hij überhaupt voor klachten behandelt.

 6. P.W. Harinck zegt:

  It’s really impressing!
  I was blown off my feet.
  So I decided to do the same with my bank account.

  I will never have to take part in any lottery again!
  It was all in balance!
  I love the works of the divine!
  Or was it Lord Xenu?
  http://video.google.com/videoplay?docid=3526908219855846608&q=xenu&total=407&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

  Peter Pan

 7. hansolo zegt:

  wilt u serieus genomen worden ( evidence based ) lijkt het me verstandig dit soort onzin niet meer te vertonen

 8. cesartherapeut zegt:

  Heb er ook grote vraagtekens bij. Wanneer ik iemands voeten of handen beetpak en deze iets naar links of rechts beweeg, krijg je bij een verplaatsing van zeg 1 tot 2 graden al cm’s verschil in “lengte”. Ook het van lig tot zit laten komen kan soms door een bekkentorsie al een verschil in zit en in lig geven. Herhaal dit een paar keer (zoals in het filmpje) en het verschil wordt kleiner.
  Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en misschien is dit er een van….?

 9. WIEohWIE zegt:

  Zo ik denk dat ik ook maar op youtube me filmpjes zet over de wonderen die ik verricht. Sorrie maar dit is ontzettend maar dan ook ontzettend triest a. omdat het op de weblog voor fysiotherapie komt. En wij willen nog hard maken dat onze therapieen wetenschappelijk onderbouwd zijn terwijl we dit soort dingen op het weblog zetten. Al is die man geen fysio maar het wordt getolereerd dat het op deze weblog komt. SCHANDE.
  b. LAat die man lekker zijn ding doen en z’n geld verdienen met hetgene wat hij doet maar dit lijkt een beetje op de uitzending van peter r. de vries ook over een man die een gehandicapte met hand oplegging zou laten lopen. Maar goed zet hem op Alexander.
  c. Laten we eens de koppen bij elkaar steken als fysiotherapeuten en werken aan onze eigen kwaliteit en niet in onze eigen wereld zitten en geloven dat hetgene wat jezelf doet superieur is aan een ander. LAten we fysiotherapie leven en er open overpraten zodat we kunnen leren van elkaar en meer wetenshcappelijk bewijs hebben dat bepaalde fysiotherapie werkt. Op deze manier bestaat fysiotherapie over 20 jaar misschien wel eens niet meer. Of misschien in pakket 38.
  Investeer in jezelf en het vak, praat en laat ons niet wegdrukken door wat dan ook. Geef de aankomende fysiotherapeuten toekomst.
  de groeten

 10. WIEohWIE zegt:

  zo te zien hebben we nog steeds niks geleerd, kan deze onzin van dit weblog worden gehaald. Als je behoefte hebt op de biostabiel reclames moet je maar de herhalingen bekijken op sbs6.
  NOGMAALS WORDT HET VRIENDELIJK VERZOCHT DIT TE VERWIJDEREN. DIT GAAT TEN KOSTE VAN DE GELOOFWAARDIGHEID VAN DE FYSIOTHERAPEUT.

 11. alexanderlvt zegt:

  Ja, ik ben dus de bewuste Alexander waar het hier over gaat. Het is goed te zien dat er gediscusieerd wordt over hetgeen ik op internet heb gezet. Dat was nou ook net de bedoeling. Allereerst wil ik een paar zaken duidelijk maken: ten eerste, ik ben geen fysiotherapeut. Maar ik ben wel osteopaat. Ik ben dus geen leek wanneer het gaat om klachtenbehandeling, maar heb ruim 15 jaar praktijkervaring. ten twede: wat u ziet in het filmpje is GEEN therapie. Zo is het ook niet bedoeld. En met wat voor ander therapieen ik werk doet verder hier ook niet ter zake. Wat er in het filmpje te zien is, is echter geen onzin. Hoewel ik er zelf ook vreemd tegen aan zou kijken wanneer het mijzelf niet zou overkomen. Er zijn in mijn praktijk al diverse artsen, een hele serie fysiotherapeuten en osteopaten geweest om te zien en me te maken wat er in de filmpjes getoond wordt. Allen hebben bevestigd dat er iets vreemds gebeurd en dat ze daadwerkelijk een verschil zien EN voelen in hun lichaam.
  Het is geen sick joke of iets dat ik erop gezet heb te merder eer en glorie van mijzelf. Het is echter een fenomeen en ik ben erin geinteresseerd om uit te zoeken wat er nu precies gebeurt en hoe dit kan. In de osteopatie is de houding en het evenwicht een belangrijk uitgangsopunt voor de behandeling, vandaar dat ik altijd de houding van de patient onderzoek. Wanneer u de filmpjes goed bekijkt kunt u zien dat ze in een “take” opgenomen zijn zodat er tussendoor niets gegoogeld kan worden. Ook trek ik niet aan armen of benen om een verschil te laten lijken. Ik leg de armen en benen eenvoudigweg recht naast elkaar. Ik onderzoek de positie/hoogte van de scapulae en van de cresta iliaca. Tevens kijk ik of het bekken recht staat door er 2 stokken langs te leggen er de positie links/rechts te vergelijken. En ik kijk of de handen op gelijke hoogte hangen. Daarna leg ik de patient recht op de rug en onderzoek of er en beenlenteverschil is. Ik teken dit af op de enkels. Tot zover niets bijzonders. Dan doe ik…..??? Eigenlijk niets. Ik spreek de wil uit dat het recht mag worden. En vervolgens gebeurt dat ook daadwerkelijk. Het verschil is meetbaar en zichtbaar, hetgeen in de video gedemonstreerd wordt.De meeste mensen voelen het ook direct. Zowel op het moment dat “het” gebeurt, maar ook in de manier waarop ze staan. Uiteraard is dit volkomen on-wetenschappelijk. Maar wat is wetenschap? Je ziet iets en gaat dat vervolgens nader bekijken en kijkt of het repoduceerbaar is. Ik kan u vertellen: het is reproduceerbaar! Het werkt bij iedereen. Veel patienten vertelen mij ook dat ze direct de spanning in hun lichaam voelen verdwijnen. En het resultaat is blijvend. Nogmaals: het is geen therapie!
  Iedereen die meent dat het onzin of oplichterij is, is bij deze van harte uitgenodigd om het zelf mee te komen maken op Lanzarote. Bedenk echter oor u oordeeld: alles wat in de geschiedenis van de mensheid niet verklaard kon worden werd afgedaan als onzin. Veel daarvan bleek later echter geen onzin te zijn. Toen Gallioleo Gallilei beweerde dat de aarde om de zon draait wilde de katholieke kerk hem ter dood brengen. (Waarmee ik mij overigens niet op een lijn wil stellen met hem)
  Gegroet,
  Alexander Lammers van Toorenburg http://www.vitalidad.info/

  Nog wat opmerkingen over de reaktie:
  – Neuro Emotionele Integratie (Roy Martina) wordt door zeer veel zorgverzekeraars vergoed. Dat moet toch een reden hebben nietwaar?
  – Ik werk niet met/gebruik geen biostabiel.
  – De kosten voor het rechtmaken zoals dit in het filmpje getoond worden zijn €20,- , een osteopathie behandeling kost €65.
  – in mijn praktijk zijn meer dan 85% van de patienten binnen 3 tot 5 behandelingen van hun klachten af, ook diegenen die eerder soms meer dan 40 fysiotherapie behandelingen hebben gehad. Mar dat zegt wellicht meer over het niveau van de spaanse, duitse en engelse fysiotherapeuten die hier op het eiland werkzaam zijn.

 12. Ikke zegt:

  Geachte heer Lammers van Toorenberg,

  Ik zie op uw site dat u ook gebruik maakt van de Detox foot spa. Dit apparaat is vorige week bij Radar genadeloos onderuit gehaald. De bruine substantie in het water blijkt gewoon roest te zijn. Dus dit zit niet ver van de biostabiel af.

 13. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  Uitzending van Radar over deze roestbak kun je via deze link http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1144 bekijken.

 14. alexanderlvt zegt:

  Leuk dat u daarop reageert. De arts in het programma zegt: ons lichaam scheidt uit via lever en nieren, maar NIET via de huid. Goeiemoggel! De huid is ons grootste uitscheidingsorgaan. En dat noemt zich een arts! In het TNO onderzoek wordt de test niet gedaan volgens de gebruiksaanwijzing, waarin de roestvorming overigens vermeld wordt. Verder wordt ook niet vergeleken wat het verschil is als iemenad er met zijn voeten in zit. Dat zou toch het minste zijn nietwaar?
  Overigens hebben wij al vele klanten die melden zeer veel baat te hebben bij het voetbad, vooral bij artritis en rheumatische klachten. Probeer het eens uit. Verder is uw reaktie van geen enkele waarde op het door mij getoonde. Dank u.

 15. skippy zegt:

  alexanderlvt Zegt:
  “Overigens hebben wij al vele klanten die melden zeer veel baat te hebben bij het voetbad, vooral bij artritis en rheumatische klachten.”

  Placebo effect? Visuele en tactiele info waarvan het brein concludeerd dat dit de juiste oplossing voor het probleem is.

 16. Francis zegt:

  Alexander, ben jij dan niet met mij eens dat Roy Martina (ik kende hem nog als karateka in de jaren ’70 – ’80) met zijn Neuro Emotionele Integratie, zijn boeken en televisieoptredens met al zijn overige therapieën waarmee hij bakken geld verdient en zijn onzinnige en onjuiste opmerkingen in de reclames van het flauwekul-apparaat Biostabil van die Bruno Santanera (die zijn eigen familieleden als “getuigen” in die commercials laat opdraven) in wezen een geldbeluste charlatan is geworden?

 17. alexanderlvt zegt:

  Even voor de goede orde: ik ben Alexander. Ik ben op geen enkele manier verbonden aan Roy Martina. Wat hij doet maakt mij helemaal niets uit en het maakt ook helemaal niets uit wat ik daar van vind. Mijn vrouw en ik werken al 15 jaar met NEI – een methode die door vele ziektekostenverzekeraars vergoed wordt, en niet zonder reden – Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat NEI een fantastische methode is die in 1 sessie meer resultaat krijgt dan de meeste andere methodes in een jaar.
  Mocht u eens op Lanzarote zijn , kom dan gerust eens ons gastenboek lezen.
  Nogmaals, hoe Roy zijn geld wil verdienen interesseert mij niets. Dat hij wellicht niet de meest professionele manieren kiest om zichzelf in het nieuws te krijgen betekent niet dat hij als therapeut zeer goede ideen heeft. En onze clienten varen er wel bij. Verder wil ik het niet meer over hem hebben.

 18. jan zegt:

  ooit gehoord van vals lang en kort been? puur bedrog!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen