Kijk mam, zonder handen!

Algemeen door: Geef uw reactie

Terwijl Nederlandse fysiotherapeuten meer en meer patiënten enthousiasmeren met een actief beleid, zorgen Japanse onderzoekers ook voor een nieuwe vorm van hands off therapie. Ze ontwikkelden namelijk een robot om de hypertonie van de musculus masseter te lijf te gaan.


“De WAO-1 robot, ofwel de Waseda Asahi Oral Rehabilitation Robot 1, is oorspronkelijk voor patiënten ontwikkeld met Tempero Mandibulaire Dysfuctie (TMD) waarvan de musculus masseter middels massages behandeld moet worden”, alsdus project leide Atsuo Takanishi.

In de robotarmen zitten ceramische ballen die over de huid rollen. De ballen zijn zo groot als golfballen en imiteren een masage door een complex aantal algoritmen. De druk wordt aangepast door zes sensoren die aan de basis van de robotarmen zijn gemonteerd.

Het apparaat moet echter nog officieel gekeurd worden. Het testen is inmiddels begonnen.

Een reactie op “Kijk mam, zonder handen!”

  1. Francis zegt:

    De vraag is ook hier: welke klacht wordt hier nu aangepakt? Hebben de Japanners nu zo’n last van kaakklem dat zij speciaal hiervoor een robot hebben ontworpen?

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen