Interactieve anatomische atlas online

Algemeen door: Geef uw reactie

Geïnteresseerd in anatomie? Met Visible Body kunt u via uw webbrowser een driedimensionale figuur bewonderen die u naar eigen believen kunt uit- en aankleden met anatomische structuren. Daarnaast is het ook mogelijk om structuren transparant te tonen om het oriënteren te vergemakkelijken.

Voordat u het programma kunt gebruiken, dient u zich te registreren via de website en moet u een (ActiveX)plugin installeren om u browser geschikt te maken voor de beelden. De techniek is voornamelijk op Flash-gebaseerd.

U kunt u registreren op de website Visible Body. Twijfelaars kunnen ook eerst dit demofilmpje bekijken.

Had ik al vermeld dat het gebruik gratis is?

7 reacties op “Interactieve anatomische atlas online”

 1. Joop Gerretse zegt:

  “Rob” schreef …
  “Had ik al vermeld dat het gebruik gratis is?”

  Hoezo gratis, Rob? Op de website van Visible Body staat duidelijk te lezen:
  schreef …
  “We collect personal information on this site.”

  Het mag dan wel geen Euro’s kosten, maar gratis is het zeker niet. De verzamelde persoonlijke informatie is voor veel bedrijven goud waard. Misschien toch iets om even bij stil te staan…

  Groet, Joop

 2. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  @ Joop:

  Het is gratis, je hoeft er immers niet voor te betalen. Wanneer je bang bent dat je mailadres gebruikt wordt, kun je ook je FysioNet.nl adres gebruiken.
  Dit adres is volgend jaar toch niet meer te gebruiken.

 3. Joop Gerretse zegt:

  “Rob” schreef …
  “Het is gratis, je hoeft er immers niet voor te betalen.”

  Hier zit nu juist het addertje, Rob. Je denkt dat het gratis is, omdat je er niet voor hoeft te betalen. Je betaalt echter wel degelijk, en wel in de vorm van het vrijgeven van je persoonsgegevens. Jij als geen ander weet wat een schat aan informatie je kunt vergaren alleen al door je aanwezigheid op een bepaalde website. Het is juist deze informatie die goud waard is, zeker wanneer je die weer kunt koppelen aan andere informatie.

  Wellicht kun je je nog herinneren dat er een aantal jaren geleden het nodige te doen is geweest over de airmiles, en over de golf aan “gratis” Internet die Nederland overspoelde. Ook hier waren het de persoonsgegevens die uiteindelijk de bron van inkomsten waren.

  Realiseer je dat voor niets alleen de zon opgaat.

  Groet, Joop

 4. Edwin de Raaij zegt:

  Beste Rob,

  het is een toevoeging aan mijn voorlichtingsmateriaal voor patiënten. Ik besteed nogal wat tijd aan informeren en adviseren en gebruik daarbij diverse hulpmiddelen ter visuele ondersteuning. De site waar jij ons attent op hebt gemaakt werkt voor mij zeer ondersteunend.
  Bij het bespreken van de ‘patient beliefs’ geeft het mij een snel en duidelijk middel om het e.e.a. uit te leggen. Een meerwaarde die tijdbesparend is => THX!

  groet,
  Edwin de Raaij

 5. Peter zegt:

  Top! 🙂

  wbt persoonsgegevens… maak gewoon een gratis email account aan, hotmail oid. dan hoef je je ook geen zorgen te maken over je persoonsgegevens.

  gr,
  peter

 6. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  De service van Visible Body is overigens niet meer gratis te gebruiken.

 7. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  Google heeft een nieuw Google Labs project online gezet, Google Body Browser. Verken direct in je browser het menselijk lichaam op een vergelijkbare manier als dat je de aarde verkent in Google Earth. Aan de linkerkant staan de controls, aan de rechterkant staat een zoekveld. De applicatie werkt alleen in een browser met ondersteuning voor WebGL, bijvoorbeeld de laatste developerversie van Google Chrome of een recente Canary Build.
  http://bodybrowser.googlelabs.com/

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen