Telezorg-cabines komen naar Nederland

Algemeen door: Geef uw reactie

Cisco gaat binnen een half jaar bij een aantal Nederlandse instellingen ’telezorg-cabines’ leveren. In de behandelcabines kunnen patiënten op afstand door een dokter worden onderzocht.

In de cabines, die worden ontwikkeld door Cisco, zijn naast medische onderzoeksinstrumenten ook camera’s en microfoons bevestigd. Zogenaamde teledoktoren kunnen met behulp van een snelle internetverbinding op afstand de vitale functies van een patiënt onderzoeken en zo diagnoses stellen. Een assistent moet de patiënt verder begeleiden en de medische apparaten bedienen, schrijft het Algemeen Dagblad.

Telezorg-cabines voor onderzoek op afstand komen naar Nederland

Telezorg-cabines voor onderzoek op afstand komen naar NederlandDe telezorg-cabines worden al enige tijd getest in het Royal Infirmary, een academisch medisch centrum in de Schotse stad Aberdeen. Patiënten die fysiek honderden kilometers van het ziekenhuis zijn verwijderd worden via teleconsults onderzocht en behandeld. De proeven zijn succesvol verlopen en inmiddels ondersteunt het medisch centrum vijftien kleinere ziekenhuizen in de omgeving. In de VS is verder geëxperimenteerd met een ‘elektronische tolk’, waarbij Engelstalige artsen met anderstaligen kunnen communiceren.

Omdat de cabines de kosten in de zorg kunnen verlagen en mogelijk wachtlijsten kunnen verkorten, hebben diverse partijen in Nederland interesse getoond in het systeem. Daarnaast speelt ook de vergrijzing een rol: het aantal beschikbare doktoren in Nederland zal de komende jaren langzaam afnemen, terwijl het aantal hulpbehoevenden stijgt. Het Limburgse zorgconcern Orbis zou al met Cisco rond de tafel willen zitten en ook twee zorgverzekeraars willen meedoen. Binnen drie tot zes maanden zijn de eerste telezorg-cabines te vinden in gezondheidscentra of verzorgingshuizen. Mobiele versies van de telezorg-cabines kunnen ook in een bus worden gebouwd.

Bron: Tweakers.net

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen