KNGF maakt leden monddood

Algemeen door: Geef uw reactie

De nieuwsgroepen van het KNGF zijn onbereikbaar in de aanloop naar de Algemene Vergadering. Een technische probleem en het lukt al weken niet om het op te lossen.

Zou dat nou echt toeval zijn ? Op de agenda van de komende vergadering staan enkele heikele punten die voor de toekomst van de fysiotherapie van groot belang zijn, zoals de gevaarlijke beroepskolom en de prestatie-indicatoren. Een motie van afkeuring over het gevoerde beleid ten aanzien van de prestatie-indicatoren zou op zijn plaats zijn en kan onder de leden op veel steun rekenen.

Het KNGF heeft in het verleden ervaren dat kritische leden elkaar via de nieuwsgroepen makkelijk bereiken. Dat lijkt te bedreigend. Het KNGF zegt de mening van de leden en communicatie belangrijk te vinden. Vervolgens sluit het KNGF de nieuwsgroepen en opent een forum waarop ze de leden om reacties vraagt. Daarna presteert ze het om in het geheel niet te reageren op berichten en vragen van de leden op dit forum.

Het moet blijkbaar niet te gek worden met die communicatie. De leden moeten zich natuurlijk ook niet echt met het beleid gaan bemoeien. Of vergissen we ons, denken we te slecht ?

De nieuwe directeur van het KNGF, Rian Veldhuizen, was voorheen manager communicatie. Dit lijkt voor haar een goede gelegenheid om te laten zien wat ze waard is. De leden wachten met spanning. Wat ga je doen Rian?

9 reacties op “KNGF maakt leden monddood”

 1. Ben Vaes zegt:

  Beste Tom,

  Wat ik me altijd blijf afvragen is hoe de actiepunten van het KNGF tot stand komen. Voor mij lijkt het dat een groepje mensen van boven gaat bedenken wat goed voor ons zou moeten zijn, ze kleden het in een wetenschappelijk jasje om het te kunnen verantwoorden en klaar is kees… weer een actiepunt geboren.

  Want ik wil de collega’s wel eens spreken die bedacht hebben dat er nu weer prestatie-indicatoren moeten komen, of die vinden dat de tarieven van specialisaties niet gehandhaafd kunnen worden, of die vinden dat het huidige tarief prima is ten opzichte van alle geleverde prestaties, ook meegerekend de VNBZ’s (zoals beschreven door Frank Konijn in fysiopraxis van mei), of die vinden dat het toch echt nodig was om een verplichte mastertraject voor manueel therapeuten in te lassen.

  Het gekke is dat de nieuwsgroepen een heel mooi klankbord hadden kunnen zijn voor het KNGF om zogenaamde proefballonetjes op te laten, of om te peilen hoe de stemming in een deel van de beroepsbevolking is etc etc… Dit gebeurd dus helaas niet!

  Op mij komt het altijd erg arrogant over om als kleine groep voor de massa te gaan bepalen wat goed voor ze is.
  Wat ik al heel vaak, misschien wel te vaak, stel is dat het KNGF op haar site beweerd de belangen van zoveel fysiotherapeuten te behartigen…. O ja???? Wat zijn die belangen dan???

  Maar goed, ik draaf weer door….
  Groeten,

  Ben Vaes

 2. eo koning zegt:

  Heb ik ook altijd willen zeggen,maar ben geen prater maar wel een doener!
  In een periode van 10j hebben ze het vak manueel-therapie aan de ‘bedelstaf’ gebracht,maw ervoor gezorgd,dat er door onze wetenschappers en wel de ‘professoren’ zo nodig een evidencebased tintje aan gekoppeld moet worden.

  In de onlangs geplaatste recensies komen de sprookjes weer eens niet uit zoals de de heren het voor het zeggen hebben gehad.Ineens blijkt het weer niet te kloppen????
  Ja om gek van te worden-het hele geval moet weer eens weer goed onderzocht worden en wel door de mensen aan de top!!!????Laat me niet lachen!
  Op de jaar congressen schrijf ik nog geen eens meer in,terwijl ik weet dat ze alleen,naaste collega’s af laten tekenen,puur om de te behalen accreditatie-punten binnen te halen!En waarop ze dit baseren??Vaak klopt er bij de optelling ervan er geen ene ree…. van!
  Het was eerlijk vaak ‘janken met de pet op’ de hele presentatie nb!!

  Het wordt eens tijd dat de inbreuk,schade-aan-ons-vak,eens zwaar onder de loep genomen moet worden!!

  Wie heeft nou nog zin om aan deze idioterie mee te doen!????

 3. Rob van den Dobbelsteen zegt:

  Eergisteren plaatste MedicalFacts een bericht over de boosheid van de KNGF-leden. En plaatste vandaag de reactie van het KNGF over de ontstane commotie.

  Naar aanleiding van uw artikel op 19 mei over de nieuwsgroepen reageren we graag. In uw artikel geeft u aan dat de nieuwsgroepen al enige tijd onbereikbaar zijn. Dit is feitelijk onjuist. Sinds een aantal maanden zijn de nieuwsgroepen als Ledenforum te benaderen op het vernieuwde FysioNet, de website voor onze leden. Met het Ledenforum hebben we een platform neergezet waar leden met elkaar in gesprek kunnen over uiteenlopende onderwerpen. Ze kunnen een vraag stellen, een discussie openen en reageren op elkaar. Het Ledenforum vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van een interactieve omgeving voor onze leden. Met een aantal actief meedenkende leden zijn we in gesprek hierover.

 4. Ruud Lindenburg zegt:

  Wat een arrogantie. Wij als leden bepalen toch het beleid en geven duidelijk massaal aan dat we willen dat de nieuwsgroepen moeten blijven bestaan en dat we vinden dat het nieuwe ledenforum totaal niet is wat we willen. Waar halen ze de macht vandaan om gewoon door te gaan op de weg die zij voorstaan zonder duidelijke communictaie naar de leden en na overleg met de leden. Ruud Lindenburg

 5. Peter van der Salm zegt:

  Autoritair een beslissing nemen tot het afkoppelen van de nieuwsgroepen is één ding.
  Zelfs dat niet fatsoenlijk meedelen vind ik nog erger.

  Peter van der Salm.

 6. N. Achterlijk zegt:

  Zal jullie even op weg helpen!!!
  KNGF verstrekt aan (en met )INDEPENDER ,zonder de BIG-gerigstreerde fysiotherapeutenlijst te RAADPLEGEN,zodanige informatie,betreft alleen die lid zijn,met ander woorden dat beide instanties de consument ernstig tekort schiet in het verstrekken van de juiste gegevens.

  letterlijk komt het hier op neer
  “WIENS BROOD MEN EET, WIENS WOORD MEN SPREEKT”

  Van andere zaken nog geeneens gesproken!

 7. Anoniem zegt:

  Steeds heeft de beroepsvereniging,ik spreek van jaren,de noodzaak gewekt,dat de registratieplicht vereist was-nu blijkt bij vermelding van de verplichte BIG-registratie,dat deze zogenaamde registratie niet vereist is.

  OVER MONDDOOD GESPROKEN?

  Ja wij moeten zogenaamd voorop lopen met zulke kwesties,die andere beroepsverenigingen zijn met deze registratie pas begonnen parallel met de BIG registratie.

  Heb spijt dat ik tien jaar geleden niet deze registratie naar het rijk der fabelen gestuurd heb!
  In plaats van je begeleiden als beroepsvereniging,sturen ze je naar de verdoemenis!

 8. Peter van der Salm zegt:

  Beste Anoniem,

  Ik begin de aanhef van mijn schrijven graag gericht aan een persoon, maar in dit geval kan het niet anders.

  Ooit de Wet BIG erop nagekeken?
  Daar staat in artikel 3 dat inderdaad de aanmelding van de persoon zelf moet komen.
  Echter, wie zich, na de opleiding behaald te hebben, niet aanmeldt, mag de beschermde titel ex art. 3 niet voeren.
  Hoe kun je lid zijn van een beroepsvereniging van fysiotherapeuten zonder dat formeel te zijn?

  Het staat ieder ook vrij zich weer uit het BIG-register te laten schrijven.

  Met collegiale groeten,
  Peter van der Salm.

 9. Kars zegt:

  KNGF: ik betaal, maar waarvoor? Als er een alternatieve mogelijkheid is sluit ik me meteen aan. Zo weinig inhoud en zo’n contributie. Waar blijft bijvoorbeeld een nieuwe CAO? Flutvereniging.

Plaats uw reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Berichten RSS Reacties RSS Inloggen